Hieman yli kymmenen vuotta sitten Juha ja Jussi säästivät kumpikin noin tuhat euroa ja perustivat yrityksen. Pienellä alkupääomalla rakennettiin siihen aikaan varsin edistyksellinen verkkokauppa, nimeltään eXtremevideo.fi, joka myi ääriurheilulajeihin liittyviä videoita. Näitä olivat mm. lumilautailuun, surffaukseen, kiipeilyyn ja skeittaukseen liittyvät videojulkaisut. Siihen aikaan oli käynnissä siirtymävaihe VHS-videoista DVD-aikaan. Päätimme keskittyä vain uusiin DVD-videoihin, sillä DVD mahtui näppärästi postiluukusta sisään ja vei muutenkin vähemmän tilaa varastosta (joka oli toisen perustajista kotona).

Toiminta alkoi täysin harrastuspohjalta ja tavoitteenamme oli ilahduttaa pientä joukkoa suomalaisia, jotka olivat kiinnostuneita ääriurheilulajeista ja niihin liittyvistä videoista. Halusimme jakaa elämyksiä videoiden välityksellä ja inspiroida suomalaisia kokeilemaan uusia lajeja.

Jokaisella myydyllä videolla ostettiin kaksi uutta videota lisää.
Valikoima laajeni ja alkoi kiinnostaa yhä laajempaa joukkoa.

Vuonna 2005 maailmalla lanseerattiin uusi palvelu nimeltä Youtube, jonka jälkeen videoiden katselu siirtyi entistä enemmän nettiin. Ajattelimme kuitenkin jatkaa verkkokaupan pyörittämistä, mutta laajentaa jatkossa valikoimaa myös vaatepuolelle. Valikoimiin lisättiin tunnetuilta kansainvälisiltä merkeiltä mm. pipoja, t-paitoja ja muita uusia tuotekategorioita videoiden lisäksi. Kaikkien näiden merkkien juuret olivat extreme-urheilussa.

Jokaisella myydyllä paidalla ostettiin kaksi uutta paitaa lisää.

Pian kymmenet tuhannet suomalaiset olivat tehneet ostoksia eXtremevideo.fi verkkokaupassa. Pienestä harrastuksesta oli tullut pieni business, ja vaatteiden myynti lähti nopeaan kasvuun.

Päätimme perustaa uuden verkkokaupan olemassa olevan rinnalle. Tällä kertaa naisille suunnatun ja pelkästään katumuodin vaatteisiin keskittyvän kaupan nimeltään Gals.fi (slogan: streetfashion for girls). Verkkokauppa tavoitti nopeasti oman kohderyhmänsä ja myynti ylitti odotukset.

Yhteensä näiden kahden verkkokaupan tuotevalikoimassa oli yli 2.000 eri tuotetta. eXtremevideo.fi ja Gals.fi verkkokaupoista löytyi kaikkea vaatetuksesta urheiluvälineisiin kuten lumilautoihin ja suksiin. Kuuntelimme asiakkaitamme ja hankimme kaikki mahdolliset merkit myyntiin joilla oli selvästi kysyntää asiakaskunnassamme.

Harrastuksesta tuli ihan oikea business. Palkkasimme jatkuvasti uusia osaajia asiakaspalveluun, tuotteistukseen, markkinointiin ja tilausten käsittelyyn. Pienet varastot muuttuivat isoiksi varastohalleiksi ja tilauksia tuli sisään kiihtyvällä tahdilla.

Vuonna 2008 päätimme yhdistyä maahantuontiyrityksen kanssa, joka edusti useaa verkkokaupoissamme myytävää tuotemerkkiä Suomessa.

Tämän yhteistyön tuloksena muodostui lopulta uusi Dropinmarket.com verkkokauppa yhdistäen miesten ja naisten katumuodin saman katon alle. eXtremevideo.fi ja Gals.fi verkkokaupat sulautettiin uuteen Dropinmarket.com verkkokauppaan. Verkkokaupan lisäksi konseptiin kuului vahvasti noutomyymälä Pitäjänmäellä, sekä myymälät Forumissa sekä Kluuvissa, muodostaen monikanavaisen konseptin ja entistä paremman palvelun asiakkaille. Erityisesti pk-seudun asiakkaamme alkoivat hyödyntää mahdollisuuksia tilata netistä ja sovittaa myymälässä. Myös palautukset ja muu asiointi hoituivat entistä helpommin monikanavaisen palvelun ansiosta.

Kasvu oli hurjaa. Esimerkiksi Facebookissa oli pian enemmän seuraajia kuin millään muulla verkkokaupalla Suomessa, ja itse asiassa enemmän kuin monella isolla kuluttajabrändillä kansainvälisestikin.

Työntekijöitä oli yli 30 ja myynti miljoonia. Oli omat hienot studiot, IT-järjestelmät ja prosessit. Varasto ulkoistettiin kun varastohyllyä alkoi olla pitkälle toista kilometriä. Teimme todellista pioneerityötä Suomessa monikanavaisessa kaupankäynnissä, online-markkinoinnissa ja kanta-asiakasohjelmissa. Moni on ottanut mallia meistä ja innovaatiomme on auttanut useita toimijoita alalla. Omaa aikaa yritimme käyttää edelleen mahdollisimman paljon valikoiman parantamiseen ja uusien kiinnostavien merkkien tuomiseksi markkinoille.

Missiomme on aina ollut ilahduttaa asiakkaitamme ajankohtaisilla ja kiinnostavilla tuotteilla. Olemme aina kuunnelleet Teitä rakkaat asiakkaamme ja panostaneet asiakaspalvelun laatuun. Rakkaudestamme ääriurheilun lajeihin kertoo vuosien varrella sponsoroimamme lukuisat tiimiläiset sekä tukemme mm. suomalaisessa videotuotannossa. Olemme järjestäneet kymmeniä tapahtumia ympäri Suomea sekä tukeneet harrastustoimintaa lukuisissa eri muodoissa.

Kasvun myötä tuli myös haasteita. Yleinen taloustilanne meni huonompaan suuntaan vuodesta 2009. Halusimme panostaa edelleen valikoiman kasvattamiseen ja palvelukokemuksen optimointiin, mutta omat varamme eivät enää riittäneet rahoittamaan kasvua. Yritimme hakea ulkopuolista rahoitusta kasvusuunnitelmiemme toteuttamiseen, mutta verkkokauppaan sijoittavia tahoja ei Suomesta löytynyt.

Otimme lainaa ja lähdimme tavoittelemaan entistä parempaa kustannustehokkuutta. Rahanyörien tiukentuessa oli pakko vähentää riskinottoa, joka näkyi asiakkaille lopulta valikoiman ja merkkien määrän supistumisella. Emme pystyneet enää tukemaan kasvua ja tuomaan samaan tahtiin uusia mielenkiintoisia tuotteita asiakkaillemme kuin ennen.

Yleinen taloustilanne heijastui myös erittäin negatiivisesti tukkutoimintaamme. Lopulta myynnit pienenivät selvästi joka rintamalla ja jokainen yksikkö teki tappiota.

Tämän kaiken lopputuloksena olemme valitettavasti ajautuneet nyt siihen tilanteeseen, että emme pysty enää rahoittamaan toimintaamme.

Toiminnan ollessa tappiollista ja rahoituksen puuttuessa, meillä ei ole mitään muuta mahdollisuutta kuin lopettaa yrityksen toiminta.

Yrityksen perustajat kiittävät näistä vuosista kaikkia Teitä rakkaita asiakkaitamme, joita meillä on ollut ilo ja kunnia palvella. Toivomme että olette nauttineet palvelustamme ja tuotteistamme.

Olemme nauttineet näistä vuosista ja upeista kokemuksista, joita olemme saaneet jakaa mahtavan tiimin ja upeiden yhteistyökumppaniemme kanssa.

 

Dropin-tarina jatkuu vielä jossain muodossa tulevaisuudessakin, mutta ainakin toistaiseksi joudumme valitettavasti sulkemaan verkkokaupan sekä myymälät.

 

Kiitos ja anteeksi.

Dropinmarket.com perustajat ja henkilökunta.

 

Asiakaspalvelumme vastaa mielellään mahdollisiin lisäkysymyksiin:
helpdesk@dropinmarket.com

Samaan osoitteeseen voitte lähettää myös ruusuja ja risuja.

We love you.